Tuesday, November 30, 2010

Yii Radiio 36. adás

Bob Belderbos mondja el saját szavaival, hogy miért is tetszik neki a Yii ennyire.

Talán egy éve már, hogy említettük a Chive-ot, ami a PHPMyAdmin-t próbálja letaszítani a MySQL-kezelőfelületek trónjáról, persze mindenki döntse el saját maga. Nemrég jelent meg a 0.4-es változat, ha másért nem is, azért érdemes kipróbálni, mivel Yii-fel készült.

A ScrollingNews segítségével készíthetünk jQuery-vel hajtott tartalom lapozgató finomságokat.

Aztech próbálkozik egy új(abb) fajta SPAM megelőzéssel, illetve az ötlet nem új, de Yii alá most került ilyesmi először. (megj: én mondjuk személy szerint a ReCaptcha-t használgatom, viszont ehhez nem kell semmit betölteni.)

A Free Open Source Magazine-ban jelent meg egy cikk a Yii-ről.

Ryan Lahue megoldása a "{Model} cannot be blank" hiba üzenetre.

Jeff Winesett, a Yii könyv írója, indított útjára egy VIMEO sorozatot: 1. rész, Előkészületek.

Larry Ullman neve már remélem sokaknak ismerősen cseng, a kezdőknek szánt sorozata egyre népszerűbb a Yii-t használó programozók táborában. Gyakran kérdezgetik is, miért éppen a Yii-t használja. Most végre elmonta :) (megj: a kedvencem - "A keretrendszerek olyanok mint az autók. Mindegyikkel eljutsz ahová menni akarsz, csak az a kérdés, melyikben érzed jól magad.")

Végre sikerült az OpenSearch kereső alkalmazást a yiiframework.com-ra "telepíteni". Ez annyit jelent, hogy egyszerűen a böngészőnkből kereshetünk Yii oldalon található dolgokat.

WebEnabled támogatja a Yii-t (1.1.5).  Az oldal segítségével néhány klikkolással készíthetünk Yii alapokra épülő alkalmazást, SVN forráskezelővel (a Git az úton van), SSH hozzáféréssel és egy linkel, amit a felhasználóinknak tudunk adni, tesztelésre. Ja, és mindezt ingyenesen! (egyébként Yii az első keretrendszer, eddig többnyire CMS-eket és CRM-eket támogattak)

Hogy lehetne még  gyorsabban és eredményesebben dolgozni? Mi az a Kanban?

A hét oldala: egy brazil horgász oldal: http://revistapescaesportiva.com.br

2 comments:

  1. Probaltam a Chiveban mysql-hez portot allitani, de nem lehetett, ugyhogy kuka lett belole.

    ReplyDelete
  2. en meg a 0.3-ast probalgattam tavaly. azert a PHPMyAdmin-t eleg nehez lesz neki levaltani :)

    ReplyDelete