Tuesday, October 19, 2010

Yii Radiio 33. adás

Végre itt van a már rég óta beharangozott interjú a Yii könyv szerzőjével, Jeff Winesettel. (maga az anyag angolul van, itt csak nagyjából összefoglaltam, miről beszélgettünk.)

Ez egy elég érdekes adás (#33), ugyanis mind terjedelmében, mind tartalmában eltér a megszokott formától, de nem kell aggodni, nem marad így ;)

Összefoglaló:

Többek között arról beszélgetünk, hogy Jeff és csapata (Control Group Inc.) miért választotta a Yii rendszert, hiszen nagyon sok hasonló PHPs progamozási megoldás (keretrendszer) található manapság az interneten. Jövendőbeli könyvíróknak talán hasznos lehet, hogy hogyan sikerült megbírkózni a gyorsan megjelenő verziókkal, hiszen egy programozási könyvet azért (is) nehéz megírni, mert maga a rendszer (is) gyakran változhat és bizony vátozik is. (A Yii elég fiatalnak számít a "nagyágyúk" mellett).

Említésre kerül továbbá TrackStar, azaz alkamazás amit a könyv alapján készítünk, a Teszt Alapú Fejlesztés fontossága, és néhány szó a különböző forrás kezelő megoldásokról (SVN, GIT).

Meglepetés:


Jelenlegi szponzorunk (Packt Publishing) felhatalmazott bennünket, hogy elajándékozzunk 3 db elektromos Yii könyvet INGYÉ.

Ha még nincs meg (vagy jó lenne az eredeti ...) csak annyit kell megtennetek, hogy küldtök egy email-t a yiiradiio [kukac] mehesz.net -re, amiben néhány mondatban leírjátok, miért is lenne jó nektek ez a könyv.  A jelentkezési határidő Október 31!

(Sajnos nem mi döntjük el, hogy kik lesznek a nyertesek, ezért fontos, hogy az emil tartalma angolul legyen!!!)

Köszi és sok sikert!

No comments:

Post a Comment